Op reis sinds 1841

18e eeuw

In de 18e eeuw vestigde familie Melchers zich in het hart van de jenevers namelijk Schiedam. De ‘bakermat’ voor Olifant werd gelegd.

 

 

1841

Dit is het geboortejaar  van de unieke receptuur van de jonge graanjenever. In dit jaar vindt ook de eerste reis naar de Nederlandse koloniën in Zuid- en West- Afrika plaats.

19e eeuw

Schepen vol met Olifant jonge graanjenever bereiken de havens van Afrika in deze eeuw. Omdat het voor de bevolking niet duidelijk was wat er precies in de vaten zat, werd het herkenbare logo van Olifant in het leven geroepen. Vanaf dat moment wist iedereen: Olifant staat voor jonge graanjenever.

1933

Dit jaar begon Olifant de reis in het thuisland. Nederland maakt kennis met Olifant jonge graanjenever.

1955

Olifant jonge graanjenever wordt steeds bekender en is veel te zien in de media van die tijd.

1978

De distilleermeester houdt nog steeds vast aan de passie waarmee Olifant gemaakt werd in 1841. Zo is de receptuur nog steeds identiek als aan die van 1841.

2003

Ruim 160 jaar later en nog steeds is de authentieke ketel van Olifant in gebruik. De distilleermeester past zijn vakmanschap toe om Olifant jonge graanjenever te waarborgen.

123

2016

Olifant viert zijn 175- jarig bestaan met een nieuwe uitstraling van de fles. De vertrouwde receptuur blijft!

- -

Om de website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

Door dit formulier in te zenden, ga je akkoord met het cookie- en privacybeleid van deze website. Klik hier om deze te bekijken